Nærmiljø

BARNEHAGER OG SKOLER

Sleiverud barnehage ligger i krabbeavstand for alle små beboerne på Sleiverud,  og med trygge gangveier til Lesterud og Gullhaug barneskoler og Mølladammen ungdomsskole.


BÆRUMS VERK

Verksgata galleri tore

Verksgata på Bærums Verk har et unikt særpreg med kunstnere og håndverkere hvor gamle tradisjoner holdes i hevd. Det er flere spisesteder å velge i mellom, blant annet Melboden og Den Lille Cafe,  det ærverdige Værtshuset og ikke minst barnas favorittsted Pannekakehuset. På Bærums Verk finner du også utsalgssteder i gamle trehus med noe for enhver smak. Om det er til eget bruk eller om du er på utkikk etter en helt spesiell gave.  Når snøen legger seg før jul gir denne delen deg en nær Skomakergata-opplevelse som mange valfarter til hvert år.

I Handelshuset finner du alt det du trenger i en helt vanlig hverdag. Her er det matvarebutikk, helsekost, apotek, klær og cafe m.m.

I Elvegangen finner du blomster, fotograf, kafeer, frisører og matvarer. Hele Bærums Verk omkranses av en fabelaktig skulpturpark av bare Norske kunstnere.

jul bv

Bærums Verk omfatter også mye mer.  Det er et fantastisk turområde sommer som vinter.   I desember har Bærums Verk et julemarked og hele området er pyntet i gammel, tradisjonell julestil. Du finner helsetjenester på Helsetunet, i Vertshusveien finner du Vertshuset som er Norges eldste spisested og i Lommedalsveien finner du Liv i leire, Verket Yoga m.m.

FRITID

Området byr på et variert tilbud av idretts- og fritidssysler. Fine turveier på kryss og tvers i hele dalen og ned til Sandvika. Kort vei til flere alpinanlegg, golfbaner, ridesenter og lysløyper. Marka ligger nesten rett utenfor stuedøra og innbyr til flotte opplevelser sommer som vinter. Ønsker du fisking og bading er idylliske Burudvann like i nærheten. Blant mange fine toppturer i marka kan Kolsåstoppen varmt anbefales, eller rett og slett en tur opp til Eineåsen med flott utsikt.

Du finner også både svømmehaller, treningssentre og Rud idrettspark i umiddelbar nærhet.

OFFENTLIG TRANSPORT

Bussen går fra innkjøringen til Sleiverud og tar deg enten til Bekkestua, Oslo eller Sandvika. Ønsker mann å reise mer urbant kan mann hoppe av bussen på Kolsås og ta T-banen mot Oslo. Bussene går 4 ganger pr time i normaltid, i tillegg ekspress- og nattbusser. Her stopper ekspressbussen til Oslo Sentrum (tar ca. 40 min) og nattbussen (til og fra Oslo sentrum.) Se Ruter for mer informasjon.  Kolsås og Gjønnes T-banestasjon har også stor gratis parkeringsplass.

 

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s